19:00

Ekhagens IF

Referat: VG 11 (Vista/Gais) - Ekhagens IF

VG 11 vs Ekhagens IF 3-3

En match som började i dur men som höll på att sluta i moll. Till denna match hade vi en vinst och en förlust, förlusten senast på Hallby hade vi redan förträngt. Matchens inledande minuter började lite trevande, men efter ca 8-9 min in på halvleken får vi hörna och vi är sånär att sätta dit bollen genom en kort variant, men Ekhagen räddar till ny hörna den här hörnan nickar vi först i ribban och sedan räddar Ekhagen den på mållinjen..attans vad nära! Efter det spelar vi bättre än Ekhagen och tar helt rättvist ledningen genom Sanna, innan halvlek hinner vi även med att göra 2-0 även denna gång Sanna, fint spel innan av Jonna och Tilda.
Andra halvlek hinner knappt att börja då vi gör 3-0 genom Tilda, nu började man känna lite vittring på segern och vilken seger det isf skulle bli mot självaste serie favoriterna! Men efter 3-0 är det bara Ekhagen som gäller de skapar chans på chans och till slut får de in 3-1 målet. Vi får efter det bara en chans till och den hamnar tyvärr i stolpen, där emot lyckas Ekhagen både göra 3-2 och 3-3 innan domaren blåser av matchen.

Summering vi gör en första halvlek som är helt okej där vi kunde med lite tur haft en större ledning, backlinjen kommer snabbt upp och vi kan sätta press tidigt. Defensivt gör vi som vi sagt och mittfältet krymper ytorna på mitten, vi gör 2 mål och det måste sägas helt godkänt!
Andra halvlek är kanske mindre bra då det bara handlade om Ekhagen, vi kan kanske inte riktigt hålla jämna steg med Ekhagen då vi är två lag som inte riktigt känner varann och vi fysiskt och konditionsmässigt inte orkar. Att spela 3-3 mot Ekhagen får ändå ses som ett bra resultat, jag vet att vissa av er tycker det är skit att släppa en sån ledning, men vi måste komma ihåg att Ekhagen tränat hela vintern med både fys och intervall träning!

Återigen jobbar vi i 90 minuter och det ska alla ha en eloge för.
Nu ser vi framåt och tränar ordentligt så är vi snart ikapp de andra lagen!